CamCoach Sollicitatievaardigheden

De CamCoach SOLL is een e-learningprogramma dat bestaat uit tien gefilmde interviewvragen. Deze of soortgelijke vragen worden vaak gesteld in sollicitatie-interviews. Laagdrempelig kunnen deelnemers zich voorbereiden op zo'n interview door intensief te oefenen met het beantwoorden van veelgestelde vragen.

Als deelnemer krijg je in CamCoach te maken met gefilmde situaties waarin de interviewer, gespeeld door een acteur, jou rechtstreeks een vraag stelt. Na het stellen van de vraag krijg je enkele minuten de tijd om spontaan op zo'n vraag te reageren. Je antwoord wordt met de webcam op je PC opgenomen. In het e-learningprogramma kun je je eigen antwoord direct daarna terugbekijken. Je ziet dan ook hoe je jouw antwoord zonodig kunt verbeteren, aan de hand van een aantal tips. Ook kan je reeds gefilmde antwoorden bekijken die als "heel goed" zijn beoordeeld. Gesterkt door deze informatie kun je als deelnemer nog eens een antwoord inspreken op dezelfde vraag.  Dit kun je een aantal keren herhalen totdat je de vraag en het antwoord erop helemaal beheerst. Daarna kun je de volgende vraag starten.

Voordelen van CamCoach-SOLL:

  • gemakkelijk. Je kunt het programma thuis doornemen, in je eigen tempo. Je kunt ook stoppen en later doorgaan. Als je alle vragen hebt geoefend kan je nog enige tijd je antwoorden bekijken.
  • krachtig. Uit eerder onderzoek is duiidelijk geworden dat oefenen met zo´n e-learningprogramma goed werkt. Je zult beter voorbereid op een sollicitatiegesprek komen.
  • veilig. Er is niemand die meekijkt. Je antwoorden worden na verloop van tijd gewist.

Je hebt nodig:

  • een PC of laptop met webcam en breedband internetverbinding.
  • een ruimte waarin je ongestoord het programma kunt doornemen.

 

» Terug naar Producten